28 March 2013

kenangan di aspuri ;)

aku pernah dok asrama kat skolah (biarla rahsia) ehehe..duduk kat asrama memang bes tau...

aku ditakdirkn (cewah) duduk dalam suasana dorm yg meriah disebabkan budak2 dorm tu yg meriah :P...mase hari first day pi sekolah tu macam biasa la kena daftar diri lepastu terus pergi kat dorm..masa masuk dorm tu aq terus cop katil bawah(katil double decker) & locker..kedudukan locker depan katil..

masuk waktu zuhur aq terpaksa la duduk sorang2 dalam dorm tu sebab..ala..buat2 fhm je la..hehe bole la aku rehat lagipun masa tu aku demam..muka pucat (x la sgt) makan pn tak selera x)..tengah duduk2 tu ada budak dorm sebelah datang kami pun chit-chat la skit2...lepas tu aku baring je la...lepas solat asar klu tak silap, pelajar aspuri kne turun ke surau..nk dipendekkn cite aku dilantik jd PKD (demmm)...PKD tu penolong ketua dorm.. tugasnya ialah tiap pagi pastikan dorm kemas..katil mana yang tak kemas tu aku & KD kne kemaskan.. (amboii)klu warden tgk tak kemas aku & KD jgak kne marah..klu ad budak2 dorm buat hal kami yang akn dikehendaki dlu-.- so,warga dorm X yg aku sayangi..hargaila jasa KD&PKD ye..hahha

selama seminggu aq ada orientasi..dapat la kenal2 dgn budak2 aspura..ehh (gatai)..masa orientasi tu junior2 dibahagi dlm kumpulan..aq masok group 3..junior2 ditugaskn kne buat persembahan..tak kira la menyayi ke berlakon ke..group aku buat persembahan lakonan..dapat johan ok!! memang dalam masa seminggu tu junior mmg kne penderaan mental oleh senior2 (adat la tu kan) -.-habis orientasi pkol 11 mlm..kami buat mcm2 aktiviti mse orientasi tu,,penatt!!

haaa..lupa plak nk cite..mse first day kat sane kn..aku bangun 4:30 pagi mcm tu sbb tengok2 kwn2 yg lain da bangun (semangatnye korang)..senior pn blom bangaun lagi tau..tp,kat kalau kat rumah memang menyorok dalam selimut lagi la..tp makin hri makin lmbt aq bgn tido..paling lmbt pn pkol 5:30..klu kat rumah 6:30 baru bangun..

11:30 da kne light off..pkol 12 mlm tak tentu lg tido ke tak sbb masa tu aq anggap mlm masih muda weii.aktiviti kami time light off ialah..kami sembang2..buat bising siap ada yang makan megi lagi tuu..heheh warga dorm tu mmg happypening.. :P rindu laarr kat korang..

lepas seminggu orientasi tu bermulala sesi pembelajran..bermula dari pkol 8 pgi -5 petang...mmg sepanjang sesi pembelajaran tu mmg ada yang tido tp aku tak (muka bangga) heheh..

apa2 pn..kenangan mmg antara kenangan terindah..:)

so,budak dorm X klu ada jodoh jumpa lagi ye..minta maaf klu ada terkasa bahasa ke,terngumpat or tersepak...arr minta maaf la ye.. *peace







No comments: