1 November 2012

bila buat baik..

bismillah..

as'salam... :) alhamdulillah syukur pd ALLAH krn masih memberikan rahmat-Nya kpd aku untuk terus hidup..

maafla blog ni tak di update berkurun2 lamanya(ad korang kesah)....sbb!!! ada exam+malas yg berganda2+line dengki tak bagi update +bla bla..ok stop bermukadimah..

perasan tak bila kita buat baik mesti ada orang tak suka..deorang perli la sindir la...jeles lewtteww tukan sebab  tak dapat buat baik..hahhaha :D

bila kita buat baik ada pulak yang marah kita..huhuu.. so guys,jgnlah kita marah pada orang yg buat tak baik pada kita sebab kita yang tak suka tengok orang buat baik pada orang lain..haaaa padan muka!! :D

aku pn konpius..buat baik deorang tak suke..buat jahat kne kutuk!! aku mmg tak faham...tulis entry dgn perasaan emo yang membuak2 bak gunung berapi yang da lama bersaba nak meletup!(apa punya peribahasa da..)

so,ingat! (banyaknye so...so..so! haha) kenapa korang nak marah bila orang tak buat baik kat korang??padahal korang tak suka org lain buat baik kpd org lain(ya!!ayt yg sma berulang ..hahha)

bila buat baik mula la kne pandang sindir...deorang kata kita hipokrit la..tak ikhlas la..astagfirullahalazim..ikhlas ke tak ikhlas tu ALLAH je yg maha mengetahui..kita sebagai manusia bersangka baik je ye!!

ok!! nanti mesti aku kne kutuk sbb tulis mcm ni..(terima kasih sbb bagi pahala free kat aku...kamu mmg baik!)tapi,itu semua ujian kan..org baik ni mmg selalu kne ujian sbb ALLAH syg pada kita.. :) (jgn jeles!) so, buat je la dont know dgn segala kata cacian ,makian,perlian dan sindiran..sampai korang rasa kosong..kosong..ooooo heheh
saba2..ALLAH  sentiasa bersama org yg sabar.. :D

as'salam..maafkn aku klu ada salah silap sepanjang korang bce entry ni :)

No comments: