10 March 2012

manusia tak hargai usaha kita takpe sbb ALLAH utk ada hargai usaha kita

terkilan bila ada orang yg tak menghargai usaha kita kn??!!! ucap terima kasih pun tak..tapi takpe,ALLAH ada untuk hargai kita plus dia tambahkan lagi pahala untuk kita..masyallah,,just remember org yg tak hargai usaha kita tu pun manusia biasa,fikit positive..maybe dia tak sengaja..takpe..maafkan jelah!! :) sbb manusia adalah hamba biasa dia tak tahu pun isi hati kita..so,tak boleh nk salahkn dia...bersyukurlah ALLAH ada untk menghargai kita...wlpn pn kita berbakti kepada manusia tu tak seberapa & walaupun manusia tu tak menghargai kita, tp ALLAH menghargai setiap usaha yg dilakukan oleh hambaNYA...so,jgn bersedih hati..jgn marahkan org yg tak menghargai kita tu...dia tak sengaja kn!! so smile lah!!maafkn org tu ya..dia manusia biasa sama macam kite...selalu buat salah.. :)

short notes:kupujuk hati ini dgn memaafkn dia..semoga diberi hidayah amin..:)

2 comments:

amanina subri said...

ramai orang tak hargai kita,kalu kita buat kerja umah,orng cakap tak buat cy=th je laah.biar allah maha melihat kita tak perlu pujian melambung daripada manusia yang kita cari hanya keberkatan hidup bukan keberkatan manusia..coletah yang sngt berguna.salam kenal blogger mengeratkan ukwah

nurazwanienadia said...

betul tu!!!klu situasi mcm ni berlaku,,kite kne fikir positive :)..
terima kasih berkunjung kesini & salam ukhuwah juga..semoga diberkat olehNYA..insyallah