3 March 2012

coretan hari SAB2

asslamualaikum

alamak! alaayah! :P  lama sudah aku tak buat entry bru...herrmmm...tak tahu nak tulis about what..now,jari jemariku & otak kiri kananku bekerjasama membuat sebuah entry yang best sambil tergigit-gigit jari kiriku even tiada semangat untukku teruskan perjuanganku ini..LOL! saya besertakan amaran disini..kepada sesiapa yg ''ulat buku'' teruskan pembacaan anda & kepada sesiapa yang ''ulat bulu''' sila jauhkan diri anda dari entry ini (tapi bukan jauhkan diri dari blog sya ya! :D)kerana MUNGKIN panjang entry ini adalah 100 KM persegi bersamaan 1000CM :o....hahaha..

                                          teruskan  membaca...
3 march 2012 (sabtu) aku ada seminar/ceramah pasal ICT di institusi latihan perdagangan IPOH PERAK disertai oleh 5 buah sekolah...means kami kumpulan yang pertama pegi seminar/ceramah tu ada lagi 35 buah sekolah yang sertai :)...alhamdulillah kat sana ada la aku dapat pengetahuan serbi serbi pasal ICT ni..sikit je dapat yang lain tu (lain cerita) hehehe..jom aku kongsikan sedikit info yang aku dapat...checkitoutcha!!!
 nak tahu tak macammana wallet kita in the future????? cuba imagine macam mana???? ok! wallet masa akan datang duit semua dalam phone kita...no! no! no! wallet masa akn dtg tak sama pn macam sekarang..nama wallet tu



google wallet....senang je,tak payah bertungkus lumus simpan duit dalam wallet mcm sekarang ni..tp,ada keburukan jugak kalau hilang google wallet ni...duh!!renung renungkan la..tak  sampai hati nak cerita *wink*
aku adalah salah seorang yg akan beli google wallet ni..insyallah!!

and ada lagi yang impressed me..samsung transparent smart window!!!!!!arrrr nak beli....smart giler aku habaq kat hang!!....kesian kat penjual langsir..bankrap le!!haih..tak saba nak jadi dokte..(haahha takde kena mengena pn)  harap-harap suatu hari nnt tingkap ni berada dalam genggaman aku seerat-eratnya ...waaahhhhaaa!!!!! eh eh ter over plak..hik hik!(gelak sopan sambil tutup mulut  sambil kaki bersimpuh ala-ala gadis melayu terakhir) aminnn..(moga2)

satu lagi yang aku ingat..kereta masa hadapan!!!! maybe sekarang pn ada da tapi tak dikeluarkan lagi(arrr..not sure) sory takde pic/vid  tapi aku akan ceritakan macam mne..kereta tu kita tak perlu pandu..kereta tu jalan sendiri..just set kat mne kita nak pergi & touch  dan go! :D kalau la kereta tu da kuar..tak payah aku belajar bwa kereta   lps SPM..hehehe

then,kami ditunjukkan beberapa sample vid...perkataan 1st aku dalm hati ialah WOW!! pandai deorang buat..yang bagi ceramah tu kata senang je buat video macam tu!!ye ke???susah la sebab aku tak pernah buat video pun..;) so old school aku ni kan??!!! aku nak bagi some info yang aku dapat(satu je pun)..
VLADIMIR ZWORKYIN berbelit tersimpul lidah nak sebut buat nama dia....nampak tak camera tu..yes!!yang tu camera...dia buat video guna camera tulah!!besar kan??!!beliau  adalah salah satu daripada yang pertama menunjukkan satu sistem televisyen dengan semua ciri-ciri tiub gambar moden. alhamdulillah..dapata ilmu untuk hari ni..

yang tu je la aku dapat..boleh dikatakan aku boring dalam dewan tu..owh!tertulis perkataan DEWAN :P ...nak tahu??!!!haih,,,sejuk gilesttt dalam dewan tu..tak tahulah dia letak berapa celcius..waa!!!!!nak tulis pn tak boleh kalau tulis pn tulisan burok!!! hahahahha...seperti yang aku katakan tulis td..aku boring!! uh'huh!! memang aku boring duduk lama dalam dewan tu..untuk menghapuskan kebosanan yang menghasut,membelenggu, menghantui aku...

 

aku mengatifkan jari jemari yang tak berapa kreativ ni menconteng arang dekat bku nota aku tu during penceramah tu pot pet pot pet sambil jari  aku mengigil gigil sampai seram sejuk..:P

kesimpulannye....errr memang tak best pun...event ni habis pkol 11 lebih mcm tu la..then,terus balik tak singgah mne2..(how sad!)



kesejukan dalam dewan...ok!!jangan tertipu disebalik senyuman saya yang tipu2 tu..ahhaha sbenrnya mmg sejuk sejuk banget dlm dewan tu..rasa nak lari dewan je!!! ;D


time rehat selama 10 mnt(kejap sangat rehat..huish) aku berhenti jalan jap sebab nk tangkap gambar..nasib baik orang tak langgar..

yey!tak percaya anda boleh sampai ke tahap ni baca entry saya kn...alhamdulillah..terima kasih sume..(senyum ikhlas) :) aku tulis entry yaang agak panjang ni sebagai hutang aku dah lme tak update blog...weee!!tadaaa..assalamualaikum..

No comments: