6 April 2013

ratapan kasih ibu

Deraian hujan berguguran deras mengalir membasahi hamparan bumi
Sederas air mataku yang bercucuran meratapi sebuah kepiluan
Mengenang titik noda yang pernah ku coretkan padamu
Kekhilafan yang tidak pernah terlintas untuk direncanakan
Yang sudah pasti ianya lembaran ujian dariMu Ilahi Rabbi
Yang akhirnya membawa seribu pnyesalan yang tidak terperi
Duhai ibu...
Ampunkan kesilapan anakmu ini
Bukan niatku untuk mencipta nista padamu
Walau sekuat mana taufan ujian melanda kita
Kasih kita hanyalah pada yang Satu
Ku percaya pada yang berseru
Kasih anak tidak bertepi, kasih ibu kekal abadi.
Setiap gelombang amarahmu kan ku terima jua
Walaupun sakit namun tetap ku cuba menelannya
Kerana ku tahu ianya berpunca dari kelalaianku juga
Tetapi amarahmu itu melebihi kesalahan kecilku
Terkadang jiwa muda ini mendengus kecewa
Namun perasaan itu harus ku singkir pergi
Kerana ia bakal mengundang murkaNya
Pada Ilahi ku pohon keampunan dan kekuatan
Dalam melewati hari-hari bersamamu ibu.
Ketahuilah ibu
anakmu ini jiwanya juga mudah tersentuh
Setiap amarahmu itu ku benteng dengan kesabaran
Agar aku tidak menjadi si penderhaka Tuhan
Kerana ku tahu betapa pedihnya azabMu Tuhan
Satu pintaku agar kau leburkan api kemarahanmu itu
Kerana cairannya itu bakal merosakkan jiwa-jiwa anakmu

28 March 2013

kenangan di aspuri ;)

aku pernah dok asrama kat skolah (biarla rahsia) ehehe..duduk kat asrama memang bes tau...

aku ditakdirkn (cewah) duduk dalam suasana dorm yg meriah disebabkan budak2 dorm tu yg meriah :P...mase hari first day pi sekolah tu macam biasa la kena daftar diri lepastu terus pergi kat dorm..masa masuk dorm tu aq terus cop katil bawah(katil double decker) & locker..kedudukan locker depan katil..

masuk waktu zuhur aq terpaksa la duduk sorang2 dalam dorm tu sebab..ala..buat2 fhm je la..hehe bole la aku rehat lagipun masa tu aku demam..muka pucat (x la sgt) makan pn tak selera x)..tengah duduk2 tu ada budak dorm sebelah datang kami pun chit-chat la skit2...lepas tu aku baring je la...lepas solat asar klu tak silap, pelajar aspuri kne turun ke surau..nk dipendekkn cite aku dilantik jd PKD (demmm)...PKD tu penolong ketua dorm.. tugasnya ialah tiap pagi pastikan dorm kemas..katil mana yang tak kemas tu aku & KD kne kemaskan.. (amboii)klu warden tgk tak kemas aku & KD jgak kne marah..klu ad budak2 dorm buat hal kami yang akn dikehendaki dlu-.- so,warga dorm X yg aku sayangi..hargaila jasa KD&PKD ye..hahha

selama seminggu aq ada orientasi..dapat la kenal2 dgn budak2 aspura..ehh (gatai)..masa orientasi tu junior2 dibahagi dlm kumpulan..aq masok group 3..junior2 ditugaskn kne buat persembahan..tak kira la menyayi ke berlakon ke..group aku buat persembahan lakonan..dapat johan ok!! memang dalam masa seminggu tu junior mmg kne penderaan mental oleh senior2 (adat la tu kan) -.-habis orientasi pkol 11 mlm..kami buat mcm2 aktiviti mse orientasi tu,,penatt!!

haaa..lupa plak nk cite..mse first day kat sane kn..aku bangun 4:30 pagi mcm tu sbb tengok2 kwn2 yg lain da bangun (semangatnye korang)..senior pn blom bangaun lagi tau..tp,kat kalau kat rumah memang menyorok dalam selimut lagi la..tp makin hri makin lmbt aq bgn tido..paling lmbt pn pkol 5:30..klu kat rumah 6:30 baru bangun..

11:30 da kne light off..pkol 12 mlm tak tentu lg tido ke tak sbb masa tu aq anggap mlm masih muda weii.aktiviti kami time light off ialah..kami sembang2..buat bising siap ada yang makan megi lagi tuu..heheh warga dorm tu mmg happypening.. :P rindu laarr kat korang..

lepas seminggu orientasi tu bermulala sesi pembelajran..bermula dari pkol 8 pgi -5 petang...mmg sepanjang sesi pembelajaran tu mmg ada yang tido tp aku tak (muka bangga) heheh..

apa2 pn..kenangan mmg antara kenangan terindah..:)

so,budak dorm X klu ada jodoh jumpa lagi ye..minta maaf klu ada terkasa bahasa ke,terngumpat or tersepak...arr minta maaf la ye.. *peace







25 March 2013

aku rindu kau...

kita berkenalan masa umur kita 14 tahun..

masa tu kau pelajar baru dalam kelas aku..

kau seorang yang pendiam tapi ada ''isi''

semakin hari hubungan kita semakin erat ;)

dari form2-3 banyak kenangan kita lalui bersama

kau tinggi,aku pun tinggi tapi kau lagi tinggi dari aku

kau pandai math,aku pun pandai math tapi kau lagi pandai math dari aku

aku memang tak boleh potong kau dalam akademik

kau memang budak pandai....!!

banyak cerita yg kita ''share'' bersama..tak kira duka atau suka

kau punyai suara yang comel & kau cantik jugak!! *peace*

kau selalu layan perangai aku kadang-kadang tak normal ni

terima kasih!

kadang-kdang kita ada selisih faham tapi itu tak meretakkan hubungan kite

aku rindu nak dengar suara cute kau

aku rindu nk kacau kau macam dulu

kadang-kadang aku buat lawak bodo @ yang ''ntahpape'' kau setia ''layan je budak tak betoi'' ni

bibir kau tak lekang dengan senyuman..pheewitt!

minta maaf kalau aku ada buat banyak salah samada sengaja atau tak tapi selalu sengaja kott :P

semua orang senang berkawan dengan kau

aku bertuah dapat kawan macam kau tapi kesian kau malang dapat kawan macam aku

kau ingat tak masa kita lepas habis PMR tu?? kita lepak-lepak dalam library..then pertemuan terakhir masa orientasi form 4 dulu???

aku rindu kau....

AFZA!!!!!!

kadang-kadang lidah tak berbudi
main cakap suka hati
minta maaf kalau terasa hati
jujur,ikhlas dari hati yg kudus ini








4 March 2013

perangai yg bermanipulasi apabila jadi senior

yey!! dpt update blog..mentang2 la da siap keje math..hii (math je)

cuba tengok title tu..dasyat tak??hahhah... ntah papentah..(mentang2 la bdak klas ssainsssssssssss) :P well..manipulasi tu bermaksud berubah..fhm??sje nk habaq! sejak aku jd senior ni kn...cehhh senior la sgt...kdg2 aq pn lupa aku da menegah atas da.. *lupa diri

ok! ulang...
sejak aku jdi ehem ehem senior ni kn..attitude aq da berubah..urmm..da tak malar macam dulu..(tgk tu buat ayt bdak sainss lgii ) #malar =tetap..





dulu:
klu dlu kn..lepas balik sekolah kn..selalunye kan..aku tak makan...jarang la kunjung dapo ni apatah lagi tengok bawah tudung salji(tuudiiaa mai ayt bdak sastera plakk)so, dulu aku ni kurus :P la sbb kurang makn..mkn bile rasa lapo sgt..berat badan pn maintain je...

sekarang:
lepas je balik sekolah..terus lempaq beg ats katil..dannnn terus ntuk mencari sesuap nasik..(sesuapkah) aku tak kire..lapaq ke tak.aku sumbat je..hahha..klu lapaq sgt tu ada la tambh 3 kali  ngeh ngeh..berat bdan tuuuu...arrgghh xmo bg tau :P

dulu:
dulu takot nk masuk kelas lmbt..masuk klas lmbt tu ad la..tp, bkn slalu..*dulu aku skema kott :P
selalunye masuk sebelum cegu masuk..

sekarang:
klu kat kantin org pn da sikit @ masa rehat da habis da pn ..aq & kwn still lepak2 lagi kat kantin..pastu dgn pi tandas lg kdg2 pi koperasi kdg2 sje jalan lambat2..tengok2 cegu da masuk klas..hihi (tak kne denda pn) aq msuk klas awal bile aq bli mknn kat koperasi pastu mkn dlm klas wlpn cikgu da larang da tak bole mkn dlm klas..hiks


dulu:
keje sekolah bertimbunnnnn.............

sekarang:
kje sekolah bagai air sungai yang mengalir tak henti2..(dpt bezakn tak dulu & sekarang?)


dulu:
time cegu mengajo bole berangan2 lg

sekarang:
time cegu ngaja kne fokusss fokusss fokuss!!(tp klas sejarah mmg bukan aku la klu aku fokuss) klas sains kott..naya tak fokus..dimata cegu kami ni la generasi albert einstein yg seterusnya.. *memandai je buat teori sndri pdhl cegu tak pk mcm tu pn..hahhah

*kami bdak klas sains tak semestinya kami tau segala kami pun budak biasa mcm budak klas lain(statement cam takda kena mengena)

dulu:
aku pemalu,sopan santun,lemah lembut (pcya tak aku tipu hgpa??)XD

sekrang:
gila!! (jgn caya)

dulu:
tiap minggu basuh kasut..

sekarang:
selagi kasut tu tak koto sgt(koto sikit2 tu besa) selagi mak aku tak bising..sebulan pn aku tak kn basuh..:D

dulu:
aku ramai kawan yg sekepala dgn aku dok dlm klas yg sma

sekrang:
kwn2 aku yg sekepala tu ad yg pindah..ad yg dok klas lain..haihh..xpelaa..yg dok klas lain tu sebelah klas aq je punn..hahha [rindu girlfriend aku..afza..dye pi skolah teknik ipoh da :( ]


#yeyey!! aq da tinggi :D *tiba2

eh?? da habiss??? err..sekian..tq!
sekrang jd habit kemam2 bibir mcm tuuuu